top of page

OBERON QUEST

Een speciale interactieve speurtocht door de wereld van de elfen voor kinderen vanaf 5 jaar.

Wat gebeurd er toch allemaal in het elfenrijk? Steeds meer jonge elfjes verlaten het rijk om zich elders in de stad te vestigen. Het rijk loopt leeg … Titania is ontroostbaar, ze is juist zo dol op de elfenkindertjes. Koning Oberon weet niet zo goed wat hij met het verdriet van zijn koningin aan moet maar hij heeft ook geen zin in nog meer eigen elfjes, daar is hij onderhand toch te oud voor.

 

Maar dan komt Puck met een idee! Er zijn genoeg mensenkinderen die graag een elfje zouden willen zijn, kunnen die niet tot het rijk toetreden? Titania is dol enthousiast maar Oberon ziet een groot probleem; hoe komen mensenkinderen nou aan elfenoortjes? Want je kan natuurlijk geen elf zijn zonder elfenoortjes! Zonder vleugels, oké, elfjes discrimineren niet dus dat kan gewoon. Maar een elf zonder elfenoortjes?? Dat is als een trol zonder geit of een bloem zonder stengel, kansloos! 

Gelukkig heeft de koning net vriendschap gesloten met Danu, leidster van de Tuatha Dé Danann. En zij heeft bijzondere krachten …

 

“ Lukt het een mensenkind om van deze gouden munt een aardpeer te maken 
dan zal de elf in hem/haar ontwaken. 
Welk kind weet zonder te gaan huilen
Deze munt voor iets anders om te ruilen
Heb je netjes aan de opdracht voldaan?

Dan kan je speurtocht verder gaan!
Ruil verder tot je de aardpeer hebt gevonden
Maar pas op voor stalen rossen (we willen geen gewonden!)

En is de aardpeer eindelijk van jou?

Zweer dan de Elfenkoning trouw.

Want jij zult tot zijn volk behoren

En krijgt je eigen Elfen-oren!! ”

 

Titania en Puck hebben jou uitverkoren om het te gaan proberen! Dus neem je munt en ga op stap! Onderweg kom je de meest uiteenlopende elfen, trollen en andere wezens tegen. Maar alleen als ze iets te ruilen hebben moet je naar ze luisteren hoor!! (en vergeet niet te genieten onderweg!)


LET OP:

Alleen zij die jonger zijn dan ELF jaar kunnen de bewoners zien en spreken.. Oh, en wat ze ook zeggen, je mag de trollen NIET voeren, ze krijgen iedere dag speciaal eten dus geloof ze niet als ze zeggen dat ze honger hebben!

Ouders/begeleiders mogen mee met hun kinderen maar we kunnen niet garanderen dat zij ook de elfen/trollen/magische wezens kunnen zien aangezien deze zich niet tonen aan bezoekers ouder dan 11 jaar.

Data

Zaterdag 20 augustus

DSC_5682B1.jpg
logo_quest2022.png
8 juli 2021 - 6 De elven van Oberon - Oberon en Mosterdzaadje.jpg
bottom of page